Sales: 5 redenen om verkoop het leukste vak ever te vinden

Sales…. Door veel mensen wordt deze term geassocieerd met irritant, opdringerig en nodeloos. Kan ik me voorstellen hoor, met al die mensen die claimen een goede verkoper te zijn, maar in werkelijkheid alleen maar producten pushen en te weinig kijken naar de werkelijke behoeftes van de afnemers. Ik schat in dat de verkopers die zo verkopen, het zelf ook niet ECHT leuk vinden.

Of het nu lidmaatschappen of bedrijfskritische oplossingen zijn, verkopen is en blijft een erg leuk vak. Zeker als je het op een goede en constructieve manier doet. Wat maakt verkopen hierbij dan het leukste vak ever?

– constructief scoren is voldoening. Mensen of bedrijven helpen met jouw oplossing kan toch alleen maar voldoenend zijn?

– leren is ontwikkelen. Als het goed is leer je bij verkopen met mensen omgaan, doelgericht communiceren en natuurlijk veel over de maatschappij en de oplossingen die worden geboden. Een enorme leerschool.

– er zijn altijd nieuwe uitdagingen. Elke prospect is een uitdaging met eigern behoeftes en achtergronden. Het is telkens weer een ander proces waarin je terechtkomt, steeds uitdagend dus!

– je bent een van de basiselementen voor een succesvolle organisatie (geen verkoop is geen werk). Verkoop is de basis van de omzet voor veel organisaties. Dit dient door het hele bedrijf beleefd te worden. De salesman ligt hierbij aan de basis van het succes.

– je kent de markt beter dan wie dan ook binnen de organisatie, je kunt jezelf en de organisatie dus goed ontwikkelen.

Verkoop is binnen veel organisaties de eerste stap naar een mooie carriere. Begrijp je de klanten, weet je namelijk ook de organisatie ook naar meer succes  te leiden. Wat zijn jouw redenen om verkoop het leukste vak ever te vinden? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *