Sales Netwerken: 5 manieren om in tijdens een netwerkevenement sales voor te bereiden

_

 Herkent u ze: De mensen die op elke netwerkbijeenkomst strooien met kaartjes, korte gesprekken met u hebben en daarin alleen geinteresseerd zijn om hun eigen pitch te doen? Hiermee proberen ze direct hun leads te verzamelen voor hun eigen handel, jammer dat dit vaak zo ineffectief is!

Netwerken is kennis maken, weten van elkaar wat je doet en aftasten of ere en gezamenlijke klik is. Delicaat dus. Wat kun je nu doen om tijdens een evenement je sales voor te bereiden? Hieronder vindt u 5 manieren:

  1. Bewaar je rust. Overstelp de personen waarmee je contact krijgt niet met informatie, maar stel juist goede vragen en luister naar de antwoorden.
  2. Beperk je tot een aantal personen waarmee je het goed kunt vinden. Probeer niet de hele zaal af te lopen om maar massa te creeren. Dat werkt vaak averechts.
  3. Wacht af of personen ook naar jou toekomen. Stel hier ook weer de goede vragen en bepaal of het interessant is om verder te praten. Dit hoeft niet alleen over sales te gaan, ook contacten kunnen heel interessant zijn.
  4. Maak goede vervolgafspraken. Beperk je in het evenement tot de eerste kennismaking. Een nader gesprek een op een kan een goede start zijn van een salestraject.
  5. Stuur altijd een bedankmail met een persoonlijke touch. Dit geeft aan dat je echt geluisterd hebt en dit zal de andere persoon waarderen.

De clou van deze manieren? Blijf uzelf! Denk maar aan al die momenten dat verkopers naar u toekomen als u er net ff geen zin in heeft. Zo wilt u toch ook niet bekend staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *